Tamarillo

(Cyphomandra betacea)

Fruita que, per fora, és ferma i està coberta d’una pell fina i brillant i, per dintre, té una polpa gelatinosa i acull nombroses llavors. El color varia del taronja al vermell porpra, però també hi ha varietats grogues.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Tamarillo
Castellà: Tamarilla
Anglès: Tamarillo

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Solanàcia

Valor nutricional

56 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

El tamarillo conté minerals com el calci, ferro i fòsfor. També és ric en vitamines A, B1, B2, B3, C i E. Pel seu escàs contingut en greixos, el tamarillo és una fruita ideal per a dietes d’aprimament.

Formes de preparació i consum

Els tamarillos es poden consumir frescos quan estan madurs, podent-se menjar amb cullera al tallar-los per la meitat o en forma de tacs en amanides. També se’n poden preparar melmelades, conserves i sucs.

L’arbre on creix i les seves curiositats

El tamarillo és una espècie originària de les regions andines de Perú i Argentina, que s’ha estès per nombroses zones tropicals i subtropicals del món, sobretot per Amèrica i Àsia.

De manera intensiva només es cultiva a Nova Zelanda, encara que s’estan realitzant assaigs als Estats Units, Itàlia i Espanya (Canàries i costa mediterrània).

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up