Sàlvia

(Salvia officinalis)

Planta amb nombroses branques, sortides i turmentades, que poden arribar fins a més de 60 cm d’alçada. Les fulles són grosses, rugoses, oposades, peciolades i ovalanceolades. El color és verd grisós a l’anvers i blanquinosa al revers. Les flors agrupades són de color blau violaci, sovint blanc o rosaci.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Sàlvia
Castellà: Salvia
Anglès: Sage

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Herba aromàtica
Científica: Labiada

Propietats/beneficis

És una bona font de vitamina D.

Formes de preparació i consum

La sàlvia s’utilitza, sobretot, amb carns greixoses com ara el porc i l’anguila.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Sàlvia

La sàlvia és originària de les regions mediterrànies. La planta, que des dels temps més remots ha estat considerada com a dispensadora de la llarga vida als qui en mengen, ha pres el seu nom botànic i català del llatí salvia, que vol dir

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up