Romaní
(Rosmarinus officinalis)Planta de branques marrons, de les quals surten fulles de 15 a 40 mm de longitud, perennes, assentades, oposades i estretes. Aquests fulles són de color verd a l’anvers i blanquinoses al revers. Les flors s’agrupen en petits i curts ramells.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Romaní
Castellà: Romero
Anglès: Rosemary
Categoria
Bolet o Herba aromàtica
Família
Comercial: Herba aromàtica
Científica: Labiada
Propietats/beneficis
El romaní té propietats contra la irritació cutània.
Formes de preparació i consum
El romaní s’utilitza en els rostits, especialment de be, de vedella o de pollastre; i en estofats, escabetxos i plats d’ous. També s’empra amb peix, marisc i verdura. Així mateix, el romaní és adequat per a dolços, com ara les gelees i els sucs de fruites.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Romaní
Procedeix de la regió mediterrània, on creix espontàniament o per cultiu.