Rave
(Raphanus sativus)Arrel globulosa de color vermell. La carn interior és blanca. Sabor lleugerament picant.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Rave
Castellà: Rábano
Anglès: Radish
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa d’arrel
Científica: Crucífera
Varietats
Dàtil vermell, Jolly, Llarg vermell murcià, Primo, Rave mitjà-llarg punta blanca
Valor nutricional
20 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
250 grams
Propietats/beneficis
El rave té propietats antioxidants i, com a conseqüència, evita l’envelliment prematur. També evita l’estrenyiment i potencia les defenses immunològiques.
Formes de preparació i consum
El rave sol menjar-se cru en amanides.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Ravenera
El rave prové del Pròxim Orient, on es cultiva des de fa més de dos mil anys, però continua molt proper al tipus ancestral i sovint retrocedeix a la forma primitiva d’arrel seca i astellosa.