Rambutà
(Nephelium lappaceum)Fruit de mida semblant a la castanya, embolcallada per una capa peluda. La textura és espessa i tova. Té una pell vermellosa i una polpa que va del color blanc groguenc verdós al transparent. Té una forma ovalada amb un pinyol allargat a l’interior.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Rambutà
Castellà: Rambután
Anglès: Rambutan
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Sapindàcia
Formes de preparació i consum
El rambutà es consumeix fonamentalment en fresc pel seu excel·lent sabor, ja sigui com a fruita de taula o en macedònia junt amb altres fruites, encara que també es pot menjar cuit, en compotes o en conserves. Les llavors són comestibles un cop torrades.
L’arbre on creix i les seves curiositats
El rambutà és nadiu de la península Malacca, on encara creix silvestre, havent-se estès des de l’antiguitat i de forma reduïda a Filipines, Tailàndia o Sri Lanka.
Actualment, es troba escassament cultivat per tot el sud-est asiàtic i per altres regions tropicals d’Àfrica o Amèrica central.