Rambutà

(Nephelium lappaceum)

Fruit de mida semblant a la castanya, embolcallada per una capa peluda. La textura és espessa i tova. Té una pell vermellosa i una polpa que va del color blanc groguenc verdós al transparent. Té una forma ovalada amb un pinyol allargat a l’interior.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Rambutà
Castellà: Rambután
Anglès: Rambutan

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Sapindàcia

Formes de preparació i consum

El rambutà es consumeix fonamentalment en fresc pel seu excel·lent sabor, ja sigui com a fruita de taula o en macedònia junt amb altres fruites, encara que també es pot menjar cuit, en compotes o en conserves. Les llavors són comestibles un cop torrades.

L’arbre on creix i les seves curiositats

El rambutà és nadiu de la península Malacca, on encara creix silvestre, havent-se estès des de l’antiguitat i de forma reduïda a Filipines, Tailàndia o Sri Lanka.

Actualment, es troba escassament cultivat per tot el sud-est asiàtic i per altres regions tropicals d’Àfrica o Amèrica central.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up