Porradell
(Allium fistulosum o Allium schoenoprasum)Bulb prim i allargat, formant raïms embolcallats per una membrana. D’aquestes membranes en neixen una sèrie de fulles buides, estretes, llargues i circulars de color verd fosc. Tenen un sabor molt suau, delicat i aromàtic que recorda la ceba.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Porradell
Castellà: Cebollino
Anglès: Chive
Categoria
Bolet o Herba aromàtica
Família
Comercial: Herba aromàtica
Científica: Liliàcia
Formes de preparació i consum
A la cuina, quan es necessita un gust suau de ceba, en amanides, plats de formatge o d’ous, per damunt de sopes o d’hortalisses cuites, especialment de patates noves, i també per damunt el pa i la mantega. El porradell s’utilitza en força quantitat, excepte en les verdures més delicades.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Porradell
El porradell és nadiu dels climes temprats d’Europa i d’Amèrica del nord.