Pebrot
(Capsicum annuum)Fruit de colors variats, segons l’estat de maduresa. Amida entre 5 i 8 cm de diàmetre i 8 i 15 cm de llarg.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Pebrot
Castellà: Pimiento
Anglès: Capsicum
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa de fruit
Científica: Solanàcia
Varietats
Tipus Allargat o Rectangular (De Reus), Tipus Italià (Dolç Italià Itàlic), Tipus de morro de bou (Morrón), Tipus Padrón, Tipus Piquillo, Tipus Quadrat (Meravella de Califòrnia, Salsa, Sitaki)
Valor nutricional
22 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
200-250 grams
Propietats/beneficis
El pebrot té una digestió una mica lenta, ja que es queda unes tres hores a l’estómac. També estimula la secreció gàstrica, i pel seu volum distensiona l’estómac produint sensació de sacietat.
L’arbre on creix i les seves curiositats
El pebrot és una espècie d’origen americà tropical, però actualment s’ha estès a tots els tròpics, on creix des del nivell del mar fins a altituds de 1.800 metres o més.
Els principals productors són la Xina, Turquia, Mèxic, Nigèria Espanya (Almeria, Múrcia, Alacant, Cadis, València, Màlaga, Granada, Balears, Huelva, Ciudad Real, Las Palmas, Càceres) i els Estats Units.