Orenga
(Origanum vulgare)Planta de tiges rígides, de fins a 1 m d’alçada. L’orenga és peluda, generalment ramificada a la part superior, de color vermellós. Les fulles són d’1 a 4 cm, ovalades, senceres, punxegudes, peludes del revés i peciolades. Les flors estan reunides en inflorescències dentades, disposades en panolles terminals, les espiguetes van de 5 a 30 mm.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Orenga
Castellà: Orégano
Anglès: Pot morjoram
Categoria
Bolet o Herba aromàtica
Família
Comercial: Herba aromàtica
Científica: Labiada
Propietats/beneficis
L’orenga resulta eficaç per treure la inapetència o en cas de trastorns gàstrics o biliars i contra la diarrea.
Formes de preparació i consum
L’orenga s’utilitza per donar gust a la carn, als embotits, a la majoria dels plats italians i, en especial, a les pizzes, als ous, a les amanides i als plats de verdura.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Orenga