Nectarina
(Prunus persica)Tipus de fruita que pertany a un grup semblant als préssecs, malgrat tenir l’aspecte exterior semblant al de la pruna (pell fina, llisa i lluent). La polpa de la nectarina és de color groc vermellós en algunes varietats i blanc en unes altres. El sabor d’aquesta fruita és dolç i agradable i la mida oscil·la entre els 30 i els 55 mm.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Nectarina
Castellà: Nectarina
Anglès: Nectarine
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita de pinyol
Científica: Rosàcia
Varietats
Big Top, Fantasia, Snowqueen
Valor nutricional
50 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
150 grams
Propietats/beneficis
Les nectarines són uns excel·lents reguladors del trànsit intestinal; faciliten la digestió i eviten l’estrenyiment.
Formes de preparació i consum
Es poden consumir fresques o cuites per a l’elaboració de conserves, melmelades, confitures i gelees. També es pot emprar per fer pastissos, crepes, gelats, etc.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Presseguer
L’origen de la nectarina és bastant incert, encara que es remunta a fa dos mil anys, el mateix temps que el préssec (nadiu de Pèrsia). Això fa pensar que potser ambdues fruites tenen el mateix origen. El nom de la fruita prové de “nèctar”, pel seu sabor gustós.
Les principals zones de producció són la Xina, Itàlia, els Estats Units, Espanya i Grècia.