Nashi
(Pyros pyriflolia)Fruit d’aspecte entre pera i poma, amb la pell de color marró ataronjat amb un petit puntejat groguenc. De fet, és una varietat de pera d’origen oriental. La polpa és de color blanc groguenc i conté diverses llavors en el centre. El sabor del nashi és semblant al de la pera.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Nashi
Castellà: Nashi
Anglès: Nashi
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Rosàcia
Propietats/beneficis
Els nashis són molt rics en aigua, però també tenen bons nivells de sucres, magnesi, calci i vitamina C.
Formes de preparació i consum
El nashi es consumeix, principalment, com a fruita fresca pelada i sense cor, sent especialment refrescant quan es refrigera. També es poden consumir directament després de la seva recol·lecció sense necessitat d’un procés de maduració que si necessita la pera comuna. Així mateix, és freqüent utilitzar-los per amanides verdes, de fruites o en macedònia.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Nashi
El nashi és originari de la Xina central, on vegeta espontàniament, encara que les varietats japoneses difereixen en algunes característiques, ja que provenen d’antigues seleccions poc pures introduïdes en èpoques remotes.
Actualment, es troba cultivat per tot Àsia oriental (Xina, Japó, Corea del Sud, etc.), els Estats Units, Nova Zelanda, Austràlia i regions mediterrànies (França, Espanya i Itàlia). Els principals països productors són la Xina, Japó, Corea del Sud, els Estats Units i Nova Zelanda.