Menta
(Mentha sp)La menta pot arribar a 40 cm d’alçada. Té unes tiges quadrangulars i ramificades, amb branques sense flors en el vèrtex. Les fulles són grosses, llargues i amples, lanceolades, de limbe pla i cantell serrat. Les inflorescències estan formades per petits pseudoverticilis. El calze és pelut i acampanat.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Menta
Castellà: Menta o hierbabuena
Anglès: Mint
Categoria
Bolet o Herba aromàtica
Família
Comercial: Herba aromàtica
Científica: Labiada
Formes de preparació i consum
La menta s’utilitza especialment per a salses i gelees, i en la preparació de dolços. També es combina bé amb hortalisses cuites com ara patates. I crua fa un bon paper en amanides i sucs. Les fulles seques s’afegeixen en mescles, i en forma de tisana té un sabor excel·lent i facilita la digestió.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Menta
La menta és originària d’Orient i ens arribà a través del nord d’Àfrica. El seu nom prové de la nimfa Minta, la qual diuen que es transformà en aquesta planta.