Maracujà
(Passiflora edulis)Fruit de forma rodona o oval, bastant voluminós (pesa uns 90 grams). La pell és de color groc. Té una polpa de consistència gelatinosa que acull unes llavors marrons. El sabor del maracuià, depenent de la varietat, recorda la llimona.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Maracujà
Castellà: Maracuyá
Anglès: Passion fruit
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Passifloràcia
Formes de preparació i consum
El suc del maracuià s’empra per fer gelats o dolços.
L’arbre on creix i les seves curiositats
S’anomena també “fruit de la passió” (acció de patir), perquè sembla que conté els elements que es van usar en la crucifixió de Jesucrist: la creu, els claus i el martell.