Kumquat
(Fortunella sp)Fruit petit de forma ovoide o rodona, segons la varietat. La pell és llisa i molt brillant, de color groc ataronjat. La polpa és sucosa i groga a l’interior amb una sèrie de petites cel·les, que contenen un suc àcid (rares vegades dolç) i molt perfumat.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Kumquat
Castellà: Kumquat
Anglès: Cumquat; Kumquat
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Rutàcia
Valor nutricional
64 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
El kumquat és molt ric en vitamina C i també en pectina, fet pel qual és ideal per a l’elaboració de gelats, compotes i pastissos.
Formes de preparació i consum
El kumquat es menja al natural com qualsevol altra fruita.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Es creu que els kumquats són originaris del nord de la Xina.
Des de l’antiguitat, els kumquats es cultiven a la Xina, Japó i Illes Filipines. Actualment, també es cultiva al Marroc, Israel, Brasil, els Estats Units, Austràlia i Espanya.