Grosella

(Ribes sp.)

Petits ramells amb el fruit rodó i molt petit, com si fos raïm en miniatura, de color blanc, vermell i negre. La polpa acull diminutes llavors que es noten en menjar-la.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Grosella
Castellà: Grosella
Anglès: Red currant

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Grossulariàcia

Valor nutricional

45 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

150-200 grams

Propietats/beneficis

La grosella conté cel·lulosa, pectina, vitamines (A, B, C i E), potassi, calci, fòsfor, ferro i brom. La vitamina C fa que el fruit tingui propietats antioxidants, i el potassi ajuda a reduir la pressió arterial. També tenen un alt contingut d’àcid cítric. Aquest fruit, quan encara està verd, és astringent i refrescant, però quan madura es fa laxant, tònica i depuratiu. El suc de grosella s’utilitza tradicionalment en medicina natural com a remei per rebaixar la febre.

Formes de preparació i consum

Aquesta fruita es pot consumir fresca al natural o en macedònia. Principalment, l’aplicació es troba en l’elaboració de gelees, melmelades, xarops, gelats, licors i salses.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Riber

La grosella procedeix de l’Europa nord-oriental i del nord d’Àsia. El suc de grosella ha estat tradicionalment emprat com a remei per fer baixar la febre.

Les principals zones de producció de grosella són Alemanya, Polònia, Rússia i l’antiga Iugoslàvia.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up