Fonoll (Bulb)

(Foeniculum vulgare)

A diferència del fonoll comú, que es fa servir com a herba aromàtica, d’aquest fonoll se’n menja l’engrandiment del pecíol de les fulles en forma de cabdell o ull (bulb).

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Fonoll (Bulb)
Castellà: Hinojo (Bulbo)
Anglès: Fennel (Bulb)

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa de fulla
Científica: Umbel·lífera

Varietats

Argo, Carmo, Fonoll de Florència, Genio Pollux

Valor nutricional

20 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

250 grams (1 plat)

Formes de preparació i consum

Té un sabor dolç i suau, semblant al de l’api. Pot menjar-se cru, tallat a rodanxes fines en amanides, o cuit en aigua i amanit amb suc de llimona o amb una salsa feta amb mantega.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Fonoll

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up