Figa de moro
(Opuntia ficus-indica)Fruita de la mida d’un ou d’oca. Cal manipular-les amb molt de compte a causa dels grups de minúscules punxes que tenen a la pell. Depenent de la varietat, poden ser rodones o allargades i verdes, grogues o ataronjades per dins. Diminuts pèls les cobreixen exteriorment. La polpa és granulada, dolça i àcida a la vegada, sucosa i refrescant, amb una consistència gelatinosa esquitxada de petites llavors. Aroma semblant a la pera i al meló
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Figa de moro
Castellà: Higo chumbo
Anglès: Pricky pear; Indian fig; Barbary fig
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruites altres
Científica: Cactàcia
Propietats/beneficis
La figa de moro té nivells acceptables de potassi, magnesi i vitamina C. És molt útil per als malalts de vies urinàries, encara que tenyeix de vermell l’orina.
Formes de preparació i consum
El fruit es consumeix fonamentalment en fresc, encara que també com a fruit sec, en sucs i per a alcohol.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Figuera de moro
La figa de moro és originària de l’Amèrica tropical, es creu que de la zona de Mèxic i sud dels Estats Units, on les collites encara són importants.
Actualment, s’ha estès per tot Amèrica i Àfrica, havent-se asilvestrat també per tota la zona del Mediterrani.