Escarola
(Cicorium endivia)Hortalissa aprofitable per les seves fulles de color blanc groguenc i també algunes de verdes tendres i arrissades, sobretot les varietats d’hivern.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Escarola
Castellà: Escarola
Anglès: Endive
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa de fulla
Científica: Compositàcia
Varietats
De fulla llisa (Stratego), De fulla arrissada (Cabell d’Àngel, Oxiale, Santa Coloma)
Valor nutricional
37 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
200 grams (1 plat)
Propietats/beneficis
L’escarola és bona per a l’estómac. Per la seva riquesa en vitamines A i C i en sals minerals és aperitiva, refrescant, laxant i depurativa.
Formes de preparació i consum
Es recomana el seu consum en cru, en amanides. Les fulles que són més verdes i dures es poden emprar, també, per als guisats, purés i caldos.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Escarola
Actualment, es cultiva sobretot a l’Àsia, sent el principal productor la Xina, seguida de lluny dels Estats Units i Espanya (València, Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Múrcia, Toledo, Alacant, Granada).