Endívia

(Cichorium intybus)

Té una forma cilíndrica, composta per una successió de fulles sobreposades. L’endívia és de color groc blanquinós i té una mida aproximada de 8-9 cm de llarg i 2,5 cm de diàmetre.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Endívia
Castellà: Endibia
Anglès: Chicory

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa de tija
Científica: Compositàcia

Varietats

Pax, Witlouf

Valor nutricional

22 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

2 unitats

Propietats/beneficis

L’endívia és una font de vitamina A. També conté fibra, ferro i potassi. Entre les moltes propietats que té l’endívia, destacarem que és laxant, depurativa, diürètica, tònica i aperitiva, sudorífica, etc.

Formes de preparació i consum

L’endívia és una hortalissa usada crua per a les amanides. També es pot consumir cuita, a la brasa, fregida, etc. i/o acompanyada de salsa: maionesa, roquefort, etc.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Endívia

És originària d’Europa, del segle XIX, d’un poble de Brussel·les anomenat Evere.

Els principals països productors són Holanda, Bèlgica, França i Alemanya. A Espanya es cultiva a Valladolid, València, Segòvia, Castelló, Múrcia.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up