Endívia
(Cichorium intybus)Té una forma cilíndrica, composta per una successió de fulles sobreposades. L’endívia és de color groc blanquinós i té una mida aproximada de 8-9 cm de llarg i 2,5 cm de diàmetre.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Endívia
Castellà: Endibia
Anglès: Chicory
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa de tija
Científica: Compositàcia
Varietats
Pax, Witlouf
Valor nutricional
22 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
2 unitats
Propietats/beneficis
L’endívia és una font de vitamina A. També conté fibra, ferro i potassi. Entre les moltes propietats que té l’endívia, destacarem que és laxant, depurativa, diürètica, tònica i aperitiva, sudorífica, etc.
Formes de preparació i consum
L’endívia és una hortalissa usada crua per a les amanides. També es pot consumir cuita, a la brasa, fregida, etc. i/o acompanyada de salsa: maionesa, roquefort, etc.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Endívia
És originària d’Europa, del segle XIX, d’un poble de Brussel·les anomenat Evere.
Els principals països productors són Holanda, Bèlgica, França i Alemanya. A Espanya es cultiva a Valladolid, València, Segòvia, Castelló, Múrcia.