Curuba
(Passiflora mollissima)Fruit de forma ovalada, de 10 cm de llargada, que té una polpa gelatinosa, groga o taronja amb petites llavors de color negre. La pell és prima però consistent i es pot pelar com la d’un plàtan. El sabor de la curuba és exòtic i suau i no és comparable amb cap altra fruita.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Curuba
Castellà: Curuba
Anglès: Curuba
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Passifloràcia
Propietats/beneficis
La curuba té una gran riquesa mineral (calci, fòsfor, ferro) i vitamínica (A, B i C). Aquest fruit conté substàncies sedants, especialment a la pell; així, s’utilitza per curar l’estrès.
L’arbre on creix i les seves curiositats
La curuba és originària dels Andes (Sud-amèrica).
Colòmbia, Veneçuela, Bolívia, Perú, Nova Zelanda