Coco
(Cocos nucifera)Fruit de forma ovalada, quasi arrodonida. La pell exterior és de color marró i presenta una gran resistència. La carn és de color blanc i té una consistència dura i molt saborosa.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Coco
Castellà: Coco
Anglès: Coconut; Cocoa-nut
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Palmàcia
Valor nutricional
630 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
Tant el coco com l’aigua de coco (que es troba a l’interior d’aquest fruit) tenen admirables propietats mineralitzadores i purificadores de la sang. Els cocos contenen abundants sals minerals (calci, fòsfor i ferro) i vitamina C.
Formes de preparació i consum
La llet de coco és un refresc deliciós i la seva polpa, que es menja crua, és molt nutritiva i s’utilitza en pastisseria. De l’interior del tronc del cocoter s’extreu la polpa amb la qual s’elaboren conserves. Aquesta polpa cuita té un sabor entre el del cor de la carxofa i els espàrrecs. De la polpa seca del coco s’extreu l’oli de copra que, per la seva constitució, s’assembla a la llet de vaca.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Cocoter
L’origen del cocoter està molt discutit a causa de l’àmplia distribució d’aquesta espècie, existint dues teories al respecte. La primera assenyala l’origen al Nou Món, a la costa del Pacífic d’Amèrica tropical o a les valls andines de Colòmbia, dispersant-se posteriorment a Polinèsia i Àsia. La segona teoria està molt més acceptada, indica un origen indopacífic, concretament de la zona compresa entre el Nord de Guinea i les Illes Fiji, havent-se estès de manera natural, i posteriorment per l’home, a la resta de zones tropicals.
Els principals països productors són les Filipines, Indonèsia, Índia, Sri Lanka, Tailàndia, Mèxic i Brasil.