Cigró
(Cicer arietinum)Compost d’una bajoca globosa que tanca una llavor de 8-10 mm de diàmetre, amb un pic característic, anomenat com la planta.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Cigró
Castellà: Garbanzo
Anglès: Chickpea
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa de llavor
Científica: Papilonàcia
Valor nutricional
360 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
El cigró és ric en proteïnes, calci i fòsfor.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Cigronera
El cigró procedeix del sud d’Europa, on encara es cultiva intensament.