Celerí
(Apium graveolens var. rapaceum)És, en essència, una base bulbosa o tija engruixida, amb brots verds no comestibles que hi creixen per sobre. Arrel molt gruixuda, esfèrica i envoltada de petites arrels secundàries que es treuen quan s’han de vendre. El celerí és de color marró, amb carn dura i compacta, molt suculenta, de to blanc groguenc.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Celerí
Castellà: Apio-nabo
Anglès: Celery
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Tubercle
Científica: Umbel·lífera
Valor nutricional
19 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
És una bona font de vitamina C. A més, és un aliment que protegeix contra el càncer i també és un potent antioxidant. El celerí és una hortalissa que té propietats excitants.
Formes de preparació i consum
L’arrel de celerí es pot utilitzar com a amanida, ús especialment típic a França i a Bèlgica.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Celerí
Els orígens del celerí es troben a la regió mediterrània, on segurament va sorgir de l’api silvestre.
Els principals països productors són França, el Regne Unit i Holanda.