Bròquil
(Brassica oleracea)Hortalissa semblant a la coliflor, amb fulles curtes i senzilles. El color de la inflorescència és verd fosc en unes varietats i morat o vermell en unes altres. El bròquil té uns peduncles florals menys apretats i compactes.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Bròquil
Castellà: Brécol
Anglès: Broccoli
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa d’inflorescència
Científica: Crucífera
Varietats
Bròculi, Citation, Laguna, Morat, Romanesc
Valor nutricional
30 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
250 grams (1 plat)
Propietats/beneficis
El bròquil és una hortalissa rica en fibra, calci, fòsfor i en vitamina A. El bròquil ajuda a combatre els nervis i, per aquest motiu, és aconsellable per a persones que pateixen estrès.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Col silvestre
El bròquil és originari d’Itàlia.
Els principals països productors són els Estats Units, França, Itàlia, Anglaterra i Holanda.