Bròquil

(Brassica oleracea)

Hortalissa semblant a la coliflor, amb fulles curtes i senzilles. El color de la inflorescència és verd fosc en unes varietats i morat o vermell en unes altres. El bròquil té uns peduncles florals menys apretats i compactes.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Bròquil
Castellà: Brécol
Anglès: Broccoli

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa d’inflorescència
Científica: Crucífera

Varietats

Bròculi, Citation, Laguna, Morat, Romanesc

Valor nutricional

30 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

250 grams (1 plat)

Propietats/beneficis

El bròquil és una hortalissa rica en fibra, calci, fòsfor i en vitamina A. El bròquil ajuda a combatre els nervis i, per aquest motiu, és aconsellable per a persones que pateixen estrès.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Col silvestre

El bròquil és originari d’Itàlia.

Els principals països productors són els Estats Units, França, Itàlia, Anglaterra i Holanda.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up