Blat de moro
(Zea mays)Panotxa o panolla formada per grans units a un eix central de color groc, blanc o vermellós. Segons la varietat, aquesta panotxa està protegida per unes grans fulles.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Blat de moro
Castellà: Maíz
Anglès: Corn; Maize
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa de llavor
Científica: Gramínia
Varietats
Blat de moro dolç, Legent
Valor nutricional
50 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
El blat de moro és una bona font de vitamina C i A, així com de potassi i ferro.
Formes de preparació i consum
S’utilitza en diverses formes i preparacions: farines, sencer, desgranat, al natural, etc. I també en forma de xarop i oli. La farina, blanca o groga, s’utilitza en l’elaboració de papilles, pastissos, brioixos, panets, etc. A més, en nombrosos països de l’Amèrica Llatina es fa servir per preparar truites. El midó del blat de moro s’utilitza per donar consistència a les preparacions culinàries.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Blat de moro
Actualment, els majors productors de blat de moro són els Estats Units.