SPANAKÓPITA (empanades d’espinacs)
Ingredients:
2 làmines de pasta fullada descongelada.
1/2 tassa de mantega.
6 cullerades d’oli d’oliva.
1 porro rentat i picat.
700 g d’espinacs.
6 cullerades d’anet fresc.
4 cullerades de julivert fresc.
1 ou batut.
350 g de formatge kefalotiri o parmesà fresc, rallat.
Sal i pebre negre
Pasos:
Estendre les làmines de pasta fullada en la taula de treball. Posar-hi una mica de farina per damunt i estirar amb el corró. Cobrir amb un drap humit. Untar amb mantega la font de forn i col·locar una capa de pasta fullada en el fons. Escalfar el forn a 190 ° C.
Preparar el farcit: escalfar l’oli i sofregir els porros uns 5 minuts fins que s’estovin; afegir els espinacs i sofregir tot uns 5 o 7 minuts més. Colar la barreja i deixar refredar. Barrejar en un bol els espinacs amb les herbes aromàtiques picades, l’ou batut, els formatges i les espècies. Remoure-ho tot. Estendre la barreja sobre la capa de pasta fullada. Cobrir amb una altra capa de pasta fullada. Untar amb mantega la capa superior. Posar-ho al forn entre 40 i 45 minuts fins que la massa estigui cruixent i daurada. Deixar refredar abans de tallar les porcions.
Pintar la superfície del pastís amb la barreja d’un rovell d’ou i dues cullerades de llet.
La mantega pot substituir-se per oli d’oliva.