Bròquil amb beixamel
Ingredients:
150 g de bròquil
1 tall d’uns 50 g de bacon fumat
50 cl de beixamel
15-20 g de formatge ratllat
1 fulleta de llorer
1 gra d’all
Pebre en gra
Pasos:
Remulleu el bròquil sencer en aigua freda. Per tallar-lo en brots, feu-ho des de la base, posant el bròquil cap per avall, per tallar les petites branquetes que surten de la base del tronc. Així separareu el bròquil en brots uniformes sense destrossar la seva estructura.
Poseu-ho en un bol per anar al microones, amb una mica d’aigua, una fulleta de llorer, un gra d’all i uns grans de pebre. Poseu paper film al bol i programeu el microones de 6 a 8 minuts a 750 W. Després de la cocció, deixeu-ho reposar 2 minuts.
Talleu el bacon a dauets petits. Escalfeu el plat “crisp” 2 minuts a 750 W.
Poseu els dauets al plat “crisp” i daureu-los 1 minut a 750 W.
Traieu el plat i poseu els brots de bròquil damunt del bacon.
Per fer la beixamel, poseu en una paella 1 cullerada de mantega i dues cullerades de farina de blat (Maizena). Quan la mantega sigui fosa, afegim 1/2 litre de llet amb sal i nou moscada, i remenem fins que espesseixi. Un cop espessida la traiem del foc.
Afegiu la beixamel al bròquil i, al damunt, poseu el formatge ratllat. Coeu-ho amb la funció “crisp” fins que la superfície sigui ben daurada.