Xirivia
(Pastanica sativa)Arrel de forma cònica, acabada en punxa i rugosa a la part exterior. És de color crema per fora i blanc a l’interior. Aquesta hortalissa té un sabor molt delicat.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Xirivia
Castellà: Chirivía
Anglès: Parsnip
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa d’arrel
Científica: Umbel·lífera
Valor nutricional
50 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
1-2 unitats
L’arbre on creix i les seves curiositats
Xirivia
La xirivia era coneguda en temps dels grecs i romans i, des d’aleshores, s’ha cultivat a Europa. Procedent d’Europa, la xirivia va arribar a les Antilles el 1564 i a Virginia el 1609. Així, en començar el segle XVIII era cultivada per tots els indis americans.