Mongeta Tendra

(Phaseolus vulgaris)

Llegum allargat, de color verd més o menys clar. La mongeta tendra és el nom del fruit immadur de la mongetera (també es pot anomenar bajoca).

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Mongeta Tendra
Castellà: Judía verde
Anglès: Green bean

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa de fruit
Científica: Papilonàcia

Varietats

Tipus Enana Plana (Buenos Aires, Iluro, Nassau, Tíber), Tipus Enanan Rodona (Fruida, Niki, Talgo), Tipus Enanan Filet (Morgane), Tipus Mongetes d’Enramat (Mantra, Perona, Smeralde)

Valor nutricional

39 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

200-250 grams

Propietats/beneficis

Les diferències de contingut nutricional respecte del producte sec resideixen en l’elevat contingut d’aigua (80%) que redueix en proporció inversa la concentració en proteïna, sals minerals i poder calòric.

Formes de preparació i consum

La millor manera de consumir la mongeta tendra és bullida, ja sigui sola, amb patates, amb ceba, amb tomàquet, etc., i amb un rajolí d’oli (encara que hi ha gent que s’hi posa maionesa).

L’arbre on creix i les seves curiositats

Mongetera

La mongeta té, probablement, un origen sud-americà. Es cultiva des de fa molt de temps a moltes parts de les zones temprades, subtropicals i tropicals.

El principal productor és la Xina, seguida de lluny de Turquia, Índia, Espanya (Almeria, Màlaga, Castelló, Granada, Barcelona, Tarragona, Valladolid, València, Toledo, Càceres, Girona) i Egipte.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up