Menta

(Mentha sp)

La menta pot arribar a 40 cm d’alçada. Té unes tiges quadrangulars i ramificades, amb branques sense flors en el vèrtex. Les fulles són grosses, llargues i amples, lanceolades, de limbe pla i cantell serrat. Les inflorescències estan formades per petits pseudoverticilis. El calze és pelut i acampanat.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Menta
Castellà: Menta o hierbabuena
Anglès: Mint

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Herba aromàtica
Científica: Labiada

Formes de preparació i consum

La menta s’utilitza especialment per a salses i gelees, i en la preparació de dolços. També es combina bé amb hortalisses cuites com ara patates. I crua fa un bon paper en amanides i sucs. Les fulles seques s’afegeixen en mescles, i en forma de tisana té un sabor excel·lent i facilita la digestió.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Menta

La menta és originària d’Orient i ens arribà a través del nord d’Àfrica. El seu nom prové de la nimfa Minta, la qual diuen que es transformà en aquesta planta.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up