Mangostà
(Garcinia mangostana)Fruit de forma esfèrica, de 7 cm de diàmetre. El color va del blavós al roig vinós. Té una pell dura que protegeix la polpa, dividida en quatre grills. La textura de la polpa és melosa, suau i delicada, que es desfà a la boca i té un sabor molt endolcit.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Mangostà
Castellà: Mangostán
Anglès: Mangosteen
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Gutífera
Valor nutricional
77 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
El mangostà destaca pel seu contingut en vitamina B i minerals com el calci, ferro i fòsfor. Així mateix, la polpa és molt digestiva i té una acció laxant, fet pel qual està especialment indicada per als estómacs delicats.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Els principals països productors de mangostà són Malàisia, Java i Xina.