Herba de Canonge

(Valerianella locusta)

L’herba de canonge té unes fulles brillants de color verd clar o obscur. Té un sabor insípid i pot créixer conreada o bé en estat salvatge.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Herba de Canonge
Castellà: Maché; Hierba de los canónigos
Anglès: Mache; Corn Salad; Fetticus

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa de fulla
Científica: Valerianàcia

Valor nutricional

14 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

És una bona font de vitamina C i sals minerals (ferro i potassi).

Formes de preparació i consum

L’herba de canonge és apreciada per menjar-la en amanides. Una altra manera no tan habitual de consumir-les és bullida com a verdura.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Herba de canonge

És originària d’Europa.

Els principals productors són França, Itàlia, Suïssa i Alemanya.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up