Fonoll (Fulles)
(Foeniculum vulgare)Planta summament aromàtica que pot arribar a 1,5 m d’alçada, amb tiges molt llargues i primes i inflorescències verdes (s’aprofiten els brots més tendres de la part alta de la planta). El fonoll creix en estat salvatge i mai es conrea.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Fonoll (Fulles)
Castellà: Hinojo (Hojas)
Anglès: Fennel (Leaf)
Categoria
Bolet o Herba aromàtica
Família
Comercial: Herba aromàtica
Científica: Umbel·lífera
Valor nutricional
20 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
Es recomanen les tisanes a base de fonoll tant contra la diarrea com contra l’estrenyiment.
Formes de preparació i consum
El fonoll és un condiment essencial de la cuina mediterrània; és molt bo amb peix i en escabetxos, sopes, salses i amanides.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Fonoll
Les llavors del fonoll, que són considerades capaces d’alleugerir les punxades de la gana, eren menjades pels pobres; també en posaven al pa i a les coques per donar-hi un gust aromàtic.