Col

(Brassica oleracea)

Hortalissa de forma més o menys esfèrica amb fulles de color verd morat, molt compactes que poden ser llises o arrissades, rodones o ovalades. Les fulles interiors són més tendres, blanques i suculentes.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Col
Castellà: Col
Anglès: Cabbage

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa de fulla
Científica: Crucífera

Varietats

Col de Brussel·les, Col Llombarda (Cap de Negres, Marima), Col de Milà (Aubervillien, Híbrid Chirimón, Othelo), Col Valenciana (La Bacalan Grossa, Prisma, Titan)

Valor nutricional

28 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

250 grams

Propietats/beneficis

Les cols tenen fins a un 50% de sals minerals àcides. Són molt nutritives i contenen una gran quantitat de vitamines i sals minerals (calci, sofre i potassi), que estimulen la funció intestinal. També contenen arsènic, que obre la gana, dóna força i embelleix el cutis.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Col

La planta originària encara creix silvestre a les costes marítimes de Gran Bretanya i del sud-oest d’Europa.

Els principals països productors són la Xina, Rússia, Índia i Corea.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up