Babaco
(Carica pentagona)Fruit semblant al cogombre, però més gruixut, de 20 a 30 cm de llargada. La pell és llisa i de color verd, encara que adquireix un color groc en madurar. La polpa és de color blanc groguenc i no conté llavors.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Babaco
Castellà: Babaco
Anglès: Babaco
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Caricàcia
Valor nutricional
23 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
El babaco té un alt contingut en vitamina C i E. Per ser ric en fibra i carbohidrats, aquest fruit protegeix el sistema digestiu.
Formes de preparació i consum
El babaco s’ha de consumir quan està madur i la pell és de color daurat. Es pot prendre sol, al natural, acompanyant carn, amb amanides de fruites o amb gelat, flamejat, mel, canyella, etc.
L’arbre on creix i les seves curiositats
El babaco és originari de les zones altes d’Equador, on es cultiva des d’abans de la conquesta espanyola.
Els principals països productors són Equador, Brasil, Perú, Nova Zelanda, Itàlia, Israel, Grècia, Espanya (Màlaga).