Babaco

(Carica pentagona)

Fruit semblant al cogombre, però més gruixut, de 20 a 30 cm de llargada. La pell és llisa i de color verd, encara que adquireix un color groc en madurar. La polpa és de color blanc groguenc i no conté llavors.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Babaco
Castellà: Babaco
Anglès: Babaco

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Caricàcia

Valor nutricional

23 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

El babaco té un alt contingut en vitamina C i E. Per ser ric en fibra i carbohidrats, aquest fruit protegeix el sistema digestiu.

Formes de preparació i consum

El babaco s’ha de consumir quan està madur i la pell és de color daurat. Es pot prendre sol, al natural, acompanyant carn, amb amanides de fruites o amb gelat, flamejat, mel, canyella, etc.

L’arbre on creix i les seves curiositats

El babaco és originari de les zones altes d’Equador, on es cultiva des d’abans de la conquesta espanyola.

Els principals països productors són Equador, Brasil, Perú, Nova Zelanda, Itàlia, Israel, Grècia, Espanya (Màlaga).

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up