Tamarinde

(Tamarindus indica)

Planta lleguminosa, de forma allargada (com un cacauet gros). La bajoca i les llavors no tenen interès culinari. La seva polpa agredolça és una saborosa espècie. La pasta del tamarinde es ven amb llavors o sense i generalment ensucrada, pel seu alt grau d’acidesa.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Tamarinde
Castellà: Tamarindo
Anglès: Tamarind

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Lleguminosa

Valor nutricional

240 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

La polpa del tamarinde és molt nutritiva i calmant de la set, amb fins a un 11% en àcids (cítric i màlic), i amb bons nivells de sucre, pectina, vitamina B i sals minerals.

L’arbre on creix i les seves curiositats

El tamarinde és una espècie originària de l’Àfrica tropical, creixent silvestre a la regió alta del Nil. El seu cultiu es va estendre a l’Índia en temps prehistòrics, fet pel qual hi ha qui el considera nadiu també d’aquesta regió.

Actualment és un cultiu relativament important per quasi tots els països càlids de l’Àfrica, Àsia i Amèrica, sent el principal país productor l’Índia, seguida d’altres països com Filipines, Brasil, Equador o Mèxic.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up