Tamarillo
(Cyphomandra betacea)Fruita que, per fora, és ferma i està coberta d’una pell fina i brillant i, per dintre, té una polpa gelatinosa i acull nombroses llavors. El color varia del taronja al vermell porpra, però també hi ha varietats grogues.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Tamarillo
Castellà: Tamarilla
Anglès: Tamarillo
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Solanàcia
Valor nutricional
56 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
El tamarillo conté minerals com el calci, ferro i fòsfor. També és ric en vitamines A, B1, B2, B3, C i E. Pel seu escàs contingut en greixos, el tamarillo és una fruita ideal per a dietes d’aprimament.
Formes de preparació i consum
Els tamarillos es poden consumir frescos quan estan madurs, podent-se menjar amb cullera al tallar-los per la meitat o en forma de tacs en amanides. També se’n poden preparar melmelades, conserves i sucs.
L’arbre on creix i les seves curiositats
El tamarillo és una espècie originària de les regions andines de Perú i Argentina, que s’ha estès per nombroses zones tropicals i subtropicals del món, sobretot per Amèrica i Àsia.
De manera intensiva només es cultiva a Nova Zelanda, encara que s’estan realitzant assaigs als Estats Units, Itàlia i Espanya (Canàries i costa mediterrània).