Rovelló
(Lactarius sanguifluus)El rovelló té un barret de 5 a 12 cm, convex primer i aplanat amb una depressió central després i els marges corbats permanentment, amb ondulacions abundants. La cutícula és de color pastanaga pàl·lid, no separable, a zones concèntriques i amb taques verdes. Té unes làmines de color més fosc, vinós i també tacades de verd. El peu és curt, de 3-6 per 1-2 cm, cilíndric, buit i del mateix color que el barret. La carn és de color roig sang, amb sabor dolç i inodor.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Rovelló
Castellà: Níscalo
Anglès: Lactarius
Categoria
Bolet o Herba aromàtica
Família
Comercial: Bolet
Científica: Russulàcia
Valor nutricional
28 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
250-300 grams
L’arbre on creix i les seves curiositats
Rovelló