Mongeta Seca
(Phaseolus vulgaris)Hortalissa de llavor destinada especialment a assecar-se i consumir-se, generalment a l’hivern. Les llenties tenen diferents aspectes, segons la varietat. Les més comunes tenen forma de fava i un color blanc rosat. La mongeta seca és el nom que reben les llavors de la mongetera.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Mongeta Seca
Castellà: Alubia
Anglès: Bean
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa de llavor
Científica: Papilonàcia
Propietats/beneficis
Són extraordinàriament riques en calories, proteïnes i sals minerals.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Mongetera