Moixernó o Carrereta
(Calocybe gambosa)El moixernó té un barret de 5 a 12 cm, semiesfèric al principi i convexoaplanat al final, amb el marge sempre corbat cap avall. La cutícula és separable, fina, llisa, seca, blanca en bolets joves, passant després a un to crema groguenc (làmines apretades, desiguals blanques i arquejades). El peu és cilíndric, de color blanc, amb una superfície filamentosa, de consistència dura i massissa. La carn és blanca, gruixuda, compacta, amb una forta olor de farina fresca.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Moixernó o Carrereta
Castellà: Mojardón
Anglès: Fairyring mushroom
Categoria
Bolet o Herba aromàtica
Família
Comercial: Bolet
Científica: Tricolomatàcia
Valor nutricional
28 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
250-300 grams
L’arbre on creix i les seves curiositats
Moixernó