Mangostà

(Garcinia mangostana)

Fruit de forma esfèrica, de 7 cm de diàmetre. El color va del blavós al roig vinós. Té una pell dura que protegeix la polpa, dividida en quatre grills. La textura de la polpa és melosa, suau i delicada, que es desfà a la boca i té un sabor molt endolcit.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Mangostà
Castellà: Mangostán
Anglès: Mangosteen

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Gutífera

Valor nutricional

77 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

El mangostà destaca pel seu contingut en vitamina B i minerals com el calci, ferro i fòsfor. Així mateix, la polpa és molt digestiva i té una acció laxant, fet pel qual està especialment indicada per als estómacs delicats.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Els principals països productors de mangostà són Malàisia, Java i Xina.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up