Magraneta

(Passiflora edulis)

Fruit de mida aproximadament com la d’un ou, de color porpra quan madura. La polpa és gelatinosa i molt sucosa, amb nombroses llavors de color negre grisós de difícil extracció en consumir-la.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Magraneta
Castellà: Granadilla
Anglès: Passion fruit; Granadilla fruit

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Passifloràcia

Valor nutricional

80 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

1 unitat

Propietats/beneficis

La magraneta destaca pel seu contingut en fibra, nivells molt alts de vitamina A i B2, a més de tenir nivells moderats de vitamina C. També conté fòsfor, ferro i calci. Aquesta fruita posseeix propietats calmants i sedants.

Formes de preparació i consum

A més de prendre’s en fresc, també és habitual consumir-la en suc. Amb la seva polpa es poden fer iogurts, sorbets, gelats i altres postres.

L’arbre on creix i les seves curiositats

La magraneta és originària de l’Amèrica tropical, estesa tant pels seus fruits com pel seu valor ornamental pels tròpics i subtròpics.

Les principals plantacions de magraneta són als Estats Units (Hawaii), Brasil, Austràlia, Nova Zelanda, Sud-àfrica i Santo Domingo.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up