Llorer
(Laurus nobilis)Arbre perenne i aromàtic que arriba fins a 10 o 12 m d’alçada. Les fulles són lanceolades, alternes, de color verd fosc. Les flors són petites i de color blanc verdós, reunides en umbel·les i els fruits en baies negres.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Llorer
Castellà: Laurel
Anglès: Bay
Categoria
Bolet o Herba aromàtica
Família
Comercial: Herba aromàtica
Científica: Lauràcia
Formes de preparació i consum
A banda de la seva fama d’allunyar els mals, el seu ús principal és el culinari. La fulla de llorer és un condiment comú a molts plats populars dels països mediterranis. Una fulla de llorer és un dels ingredients principals del manat d’herbes per al caldo i s’utilitza també en escabetxos, patés, brous, sopes i estofats.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Llorer
El llorer és originari dels països mediterranis. Els romans l’empraren per fer corones a honor dels poetes, dels guerrers i dels atletes.