Herba de Canonge
(Valerianella locusta)L’herba de canonge té unes fulles brillants de color verd clar o obscur. Té un sabor insípid i pot créixer conreada o bé en estat salvatge.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Herba de Canonge
Castellà: Maché; Hierba de los canónigos
Anglès: Mache; Corn Salad; Fetticus
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa de fulla
Científica: Valerianàcia
Valor nutricional
14 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
És una bona font de vitamina C i sals minerals (ferro i potassi).
Formes de preparació i consum
L’herba de canonge és apreciada per menjar-la en amanides. Una altra manera no tan habitual de consumir-les és bullida com a verdura.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Herba de canonge
És originària d’Europa.
Els principals productors són França, Itàlia, Suïssa i Alemanya.