Guaiaba

(Psidium guajava)

Fruit de forma ovalada de 3 a 10 cm de diàmetre, de color groguenc quan madura. La pell de la guaiaba pot ser llisa o rugosa, depenent de la varietat, i té un color entre verd i groc, segons l’espècie i el grau de maduració. La polpa pot ser blanca o rosada, també depenent de la varietat. La textura d’aquesta és mantegosa i conté nombroses llavors.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Guaiaba
Castellà: Guayaba
Anglès: Guava

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Mirtàcia

Valor nutricional

50 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

La guaiaba és una de les fruites amb més contingut vitamínic, té fins a 16 vitamines diferents, però sobretot és rica en vitamina A i C. Així mateix, també té minerals com el calci, fòsfor, ferro; substàncies albuminoides i àcid tànic. Aquest fruit és recomanable per a les persones que tenen problemes com la hipertensió i el colesterol.

Formes de preparació i consum

Les guaiabes es consumeixen fresques i en sucs. També se’n poden fer gelats, pastissos i confitures. Per menjar-les com a postres, se’ls ha de treure les llavors.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Guaiaber

La guaiaba és originària del Brasil.

El cultiu de guaiaba es troba estès a les zones de clima tropical, sobretot el centre i sud d’Àmèrica. També és comú als Estats Units (Florida) i al sud d’Europa (costa mediterrània).

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up