Grosella
(Ribes sp.)Petits ramells amb el fruit rodó i molt petit, com si fos raïm en miniatura, de color blanc, vermell i negre. La polpa acull diminutes llavors que es noten en menjar-la.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Grosella
Castellà: Grosella
Anglès: Red currant
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Grossulariàcia
Valor nutricional
45 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
150-200 grams
Propietats/beneficis
La grosella conté cel·lulosa, pectina, vitamines (A, B, C i E), potassi, calci, fòsfor, ferro i brom. La vitamina C fa que el fruit tingui propietats antioxidants, i el potassi ajuda a reduir la pressió arterial. També tenen un alt contingut d’àcid cítric. Aquest fruit, quan encara està verd, és astringent i refrescant, però quan madura es fa laxant, tònica i depuratiu. El suc de grosella s’utilitza tradicionalment en medicina natural com a remei per rebaixar la febre.
Formes de preparació i consum
Aquesta fruita es pot consumir fresca al natural o en macedònia. Principalment, l’aplicació es troba en l’elaboració de gelees, melmelades, xarops, gelats, licors i salses.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Riber
La grosella procedeix de l’Europa nord-oriental i del nord d’Àsia. El suc de grosella ha estat tradicionalment emprat com a remei per fer baixar la febre.
Les principals zones de producció de grosella són Alemanya, Polònia, Rússia i l’antiga Iugoslàvia.