Fonoll (Fulles)

(Foeniculum vulgare)

Planta summament aromàtica que pot arribar a 1,5 m d’alçada, amb tiges molt llargues i primes i inflorescències verdes (s’aprofiten els brots més tendres de la part alta de la planta). El fonoll creix en estat salvatge i mai es conrea.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Fonoll (Fulles)
Castellà: Hinojo (Hojas)
Anglès: Fennel (Leaf)

Categoria

Bolet o Herba aromàtica

Família

Comercial: Herba aromàtica
Científica: Umbel·lífera

Valor nutricional

20 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

Es recomanen les tisanes a base de fonoll tant contra la diarrea com contra l’estrenyiment.

Formes de preparació i consum

El fonoll és un condiment essencial de la cuina mediterrània; és molt bo amb peix i en escabetxos, sopes, salses i amanides.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Fonoll

Les llavors del fonoll, que són considerades capaces d’alleugerir les punxades de la gana, eren menjades pels pobres; també en posaven al pa i a les coques per donar-hi un gust aromàtic.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up