Fonoll (Bulb)
(Foeniculum vulgare)A diferència del fonoll comú, que es fa servir com a herba aromàtica, d’aquest fonoll se’n menja l’engrandiment del pecíol de les fulles en forma de cabdell o ull (bulb).
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Fonoll (Bulb)
Castellà: Hinojo (Bulbo)
Anglès: Fennel (Bulb)
Categoria
Hortalissa
Família
Comercial: Hortalissa de fulla
Científica: Umbel·lífera
Varietats
Argo, Carmo, Fonoll de Florència, Genio Pollux
Valor nutricional
20 calories per cada 100 grams
Grams que fan una ració
250 grams (1 plat)
Formes de preparació i consum
Té un sabor dolç i suau, semblant al de l’api. Pot menjar-se cru, tallat a rodanxes fines en amanides, o cuit en aigua i amanit amb suc de llimona o amb una salsa feta amb mantega.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Fonoll