Bufeta de Gos
(Physalis peruviana)Fruit amb calze en forma de bufeta i amb conc o deu costelles molt marcades que acullen una baia petita i esfèrica, llisa i de color ataronjat. Té un sabor agradable, lleugerament acidulat.
- Gen
- Feb
- Mar
- Abr
- Mai
- Jun
- Jul
- Ago
- Set
- Oct
- Nov
- Des
- Cultiu a l'aire
- Cultiu forçat en hivernacle
- Conservació en càmeres frigorífiques
- Producte de varies procedències
- Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)
Traducció del nom
Català: Bufeta de Gos
Castellà: Alquequenje
Anglès: Winter cherry
Categoria
Fruita
Família
Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Solanàcia
Valor nutricional
73 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis
La bufeta de gos és rica en vitamines A, B, C i E. També conté una gran quantitat de ferro i fòsfor. Aquest fruit és un excel·lent laxant i diürètic. Així mateix, és recomanable per a persones diabètiques.
Formes de preparació i consum
La bufeta de gos es pot prendre al natural com qualsevol altra fruita o en amanides com els tomàquets, però la seva principal aplicació es troba en l’elaboració de melmelades i compotes, així com en la rebosteria.
L’arbre on creix i les seves curiositats
Alquequengi
Planta originària de les zones càlides de Sud-amèrica, havent-se asilvestrat a Amèrica del Nord i cultivada a Europa.
Es troba cultivada ocasionalment per totes les zones tropicals i subtropicals del planeta, sobretot a Centre-amèrica. En alguns països del sud d’Europa (França, Espanya, Itàlia, etc.), la bufeta de gos està perfectament aclimatada i, fins i tot, asilvestrada en algunes zones, arribant a ser una planta invasora a causa de la fàcil disseminació de les seves llavors.