Bufeta de Gos

(Physalis peruviana)

Fruit amb calze en forma de bufeta i amb conc o deu costelles molt marcades que acullen una baia petita i esfèrica, llisa i de color ataronjat. Té un sabor agradable, lleugerament acidulat.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Bufeta de Gos
Castellà: Alquequenje
Anglès: Winter cherry

Categoria

Fruita

Família

Comercial: Fruita tropical/exòtica
Científica: Solanàcia

Valor nutricional

73 calories per cada 100 grams

Propietats/beneficis

La bufeta de gos és rica en vitamines A, B, C i E. També conté una gran quantitat de ferro i fòsfor. Aquest fruit és un excel·lent laxant i diürètic. Així mateix, és recomanable per a persones diabètiques.

Formes de preparació i consum

La bufeta de gos es pot prendre al natural com qualsevol altra fruita o en amanides com els tomàquets, però la seva principal aplicació es troba en l’elaboració de melmelades i compotes, així com en la rebosteria.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Alquequengi

Planta originària de les zones càlides de Sud-amèrica, havent-se asilvestrat a Amèrica del Nord i cultivada a Europa.

Es troba cultivada ocasionalment per totes les zones tropicals i subtropicals del planeta, sobretot a Centre-amèrica. En alguns països del sud d’Europa (França, Espanya, Itàlia, etc.), la bufeta de gos està perfectament aclimatada i, fins i tot, asilvestrada en algunes zones, arribant a ser una planta invasora a causa de la fàcil disseminació de les seves llavors.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up