Albergínia

(Solanum melongena)

Fruit globós, allargat o semiallargat, segons la varietat. La pell és morada i molt brillant. A l’interior conté una polpa suculenta, de color blanc o verd, també depenent de la varietat, amb diverses llavors blanques.

    • Gen
    • Feb
    • Mar
    • Abr
    • Mai
    • Jun
    • Jul
    • Ago
    • Set
    • Oct
    • Nov
    • Des
    • Cultiu a l'aire
    • Cultiu forçat en hivernacle
    • Conservació en càmeres frigorífiques
    • Producte de varies procedències
    • Producte de contraestació (de l’hemisferi sud)

Traducció del nom

Català: Albergínia
Castellà: Berenjena
Anglès: Egg plant

Categoria

Hortalissa

Família

Comercial: Hortalissa de fruit
Científica: Solanàcia

Varietats

Baluroi, Bigarrada, Blanca, Bonica, Marfa, Midnite, Rayada

Valor nutricional

29 calories per cada 100 grams

Grams que fan una ració

200-250 grams (1 unitat)

Propietats/beneficis

L’albergínia conté vitamines A, B1, B2, C i PP i sals de potassi, sodi, calci, magnesi, ferro, fòsfor, sofre i clor. Aquesta hortalissa té propietats diürètiques i laxants i afavoreix la calcificació dels ossos i la cicatrització de les úlceres.

Formes de preparació i consum

L’albergínia es pot consumir a qualsevol hora del dia, però es tolera millor al matí o al migdia. En general, és un aliment poc digestiu, sobretot en cru, conté una gran quantitat de fibres cel·lulòsiques. És per aquest motiu que es recomana menjar-la bullida. Si es vol treure una mica el sabor amarg de l’albergínia, s’ha de deixar en remull unes hores.

L’arbre on creix i les seves curiositats

Alberginiera

L’albergínia procedeix de l’Índia, però es troba extensament cultivada a les regions càlides d’ambdós hemisferis. En anglès també s’anomena egg plant perque el fruit d’algunes varietats semblen un ou gran.

A Espanya es cultiva a Almeria, València, Cadis, Màlaga, Tarragona, Barcelona, Balears, Múrcia, Alacant i Castelló.

Utilitzem les galetes per millorar els nostres serveis i oferir-te una bona experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu us.

Veure política de galetes Tanca pop-up