Per a una alimentació sana

5 al Dia

Racó del petit xef

ReceptesPrimer plat

Crema de taronja

Crema de taronja

Ingredients:

Per a realitzar la crema de taronges necessitem el següent:

  • 1/2 litre de llet
  • 6 cullerades de sucre
  • 3 cullerades de maizena
  • 6 cullerades d’aigua
  • Ratlladura de l’escorça d’una taronja
  • 2 rovells d’ou
  • Suc de taronja
  • Melmelada de Taronja

Preparació:

Abocar la llet en una olla petita, dissoldre les sis cullerades de sucre i posar l’olla al foc.

 

Ratllar l’escorça d’una taronja (després la farem servir).

D’altra banda, dissoldre la maizena, en un bol, amb les sis cullerades d’aigua.

Quan comenci a bullir la llet, li afegim la maizena dissolta i les ratlladures de taronja. Remoure durant uns tres minuts, per a evitar que es formin grumolls. És molt important que no pareu de remoure! A continuació retirar l’olla del foc.

Mentre reposa l’olla, barregem ben barrejat un rovell d’ou amb suc de taronja. Quan el contingut de l’olla hagi reposat una mica, hi afegim el rovell amb el suc, i removem amb energia.

Tornem a posar al foc tota la barreja, i la deixem bullir uns minuts, removent alhora.

Finalment, ho retirem del foc i ho deixem refredar.

Un suggeriment per a la presentació: podria ser en una copa, adornada amb fulles de menta, o les fulles pròpies de la taronja, i amb una cullerada de la melmelada de taronja sobre la crema.

  • Campanya organitzada per:

    AGEMmercabarna
  • Amb la col·laboració de:

    Generalitat de Catalunya

Desenvolupat per:

Internext